Pristupačnost

Font za disleksiju

Tamni prikaz

Veličina fonta

heading

EURO-PLANT-ACT

Erasmus+ KA2

Naziv projekta: Cooperation to implement innovative methods for the assessment of medicinal plants with central roles in pharmaceutics, agriculture and nutrition

Akronim: EURO-PLANT-ACT

Trajanje projekta: od 1. rujna 2022. do 31. kolovoza 2024. (24 mjeseca)

Koordinator projekta: “Victor Babeş“ University of Medicine and Pharmacy Timisoara, Rumunjska

Partneri: University of Life Science “King Miahi I” From Timisoara, Rumunjska; Josip Juraj Strossmayer University of Osijek, Faculty of Agrobiotechnical Sciences Osijek, Hrvatska; University of Calabria, Rende, Italija; The Roman Patronage of the Milling, Bakery and Industry Rompan Flour Products (ROMPAN), Bukurešt, Rumunjska.

Voditeljica projekta s FAZOS-a: prof. dr. sc. Karolina Vrandečić

Opis projekta: Razvoj transnacionalnog partnerstva i suradnje, kao i zajedničke inicijative za suradnju i razmjenu dobrih praksi na europskoj razini koja bi dovela do prijenosa znanja u području ljekovitog bilja, tehnologije i proizvoda od biljnih ekstrakata sa središnjom ulogom u prehrani, farmaciji i poljoprivredi, s ciljem povećanja povezanosti, inovativnosti, uključivosti i digitalizacije u visokom obrazovanju.

Ukupni proračun projekta: 250.000,00 EUR

Iznos dodijeljen FAZOS-u: 49.090,00 EUR

Web stranica projekta: https://europlantact.com/

 

TRENING ZA STUDENTE U TEMIŠVARU, RUMUNJSKA

U sklopu EURO-PLANT-ACT projekta organizira se trening za studente koji studiraju poljoprivredu, medicinu, farmaciju ili nutricionizam.

Fakultet agrobiotehničkih znanosti Osijek odabrat će i poslati ukupno šest (6) studenata na radionicu, nakon što prođu postupak prijave i odabira koji se nalazi na web stranici projekta: https://europlantact.com/

Radionica će se odvijati u Temišvaru od 16. do 27. listopada 2023. godine, a svi troškovi puta i smještaja bit će pokriveni putem EURO-PLANT-ACT projekta.

Dokumentacija potrebna za prijavu:

- Standard application form - fully completed

- CV – detailed, Euro Pass, English

- Copy of ID document

- Documents related to school

- Letter of interest

 

Dokumentaciju dostaviti u Ured za međunarodnu suradnju i projekte do 8. rujna 2023.

 

 

TRENING ZA STUDENTE U OSIJEKU

U sklopu EURO-PLANT-ACT projekta organizira se trening za studente koji studiraju poljoprivredu, medicinu, farmaciju ili nutricionizam.

Fakultet agrobiotehničkih znanosti Osijek odabrat će i odobriti sudjelovanje ukupno šest (6) studenata na radionici, nakon što prođu postupak prijave i odabira koji se nalazi na web stranici projekta: https://europlantact.com/

Radionica će se odvijati u Osijeku od 26. veljače do 6. ožujka 2024. godine, a svi troškovi puta i smještaja bit će pokriveni putem EURO-PLANT-ACT projekta.

Dokumentacija potrebna za prijavu:

Standard application form - fully completed

- CV – detailed, Euro Pass, English

- Copy of ID document

- Documents related to school

- Letter of interest

Dokumentaciju dostaviti u Ured za međunarodnu suradnju i projekte do 29. siječnja 2024.